Turhankin helpot mokkapalat resepti

| Ei kommentteja | | Kategoria : helpot, mokkapalat, turhankin

Ainekset
POHJA:
200 g RASVAA
3 1/2 dl Kahvia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
kuorrute:
75 g RASVAA
3/4 dl Kahvia
6 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl vaniljasokeria
Ohjeet
Ohje kooltaan on tarkoitettu uunivuokaan tms tehtäväksi,
uunipellilliseen kaksinkertaista ainekset! Teen tämän tyyppiset
leivonnaiset aina vuokaan, sillä tykkään muhkummista, mehevistä
leivoksista.
Pohja: Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kuumenna, kunnes rasva sulaa.
Mittaa ja sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää
kahvirasvaseos kuiviin aineisiin ja sekoita esimerkiksi puuhaarukalla.
Lisää taikinaan kevyesti vatkatut kananmunat, sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina uunipannulle/-vuokaan, paista 200 asteessa noin 15 min.
Varo paistamasta liian kuivaksi! Anna pohjan jäähtyä.
Kuorrute: Mittaa kattilaan rasva ja kahvi, kuumenna. Siivilöi kulhoon
tomusokeri ja kaakaojauhe, lisää vaniljasokeri. Sekoita kahvirasvaseos
kaakaosokeriseokseen. Kuorrutteen tulisi olla tasaisen notkeaa tahnaa,
notkeutta voit säädellä kahvin tai tomusokerin määrää muuttamalla.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi
nonparelleilla tms. Kokeile esimerkiksi tehdä sulatetusta valkosuklaata
raitoja! Anna kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista, niin saat
siistejä paloja.
Kahvin vahvuutta voi säädellä maun mukaan, itse käytän hieman normaalia
vahvempaa kahvia.

Hakusanat:

Comments are closed.