Omena-rahkatorttu resepti

| Ei kommentteja | | Kategoria : omena, rahkatorttu

Ainekset
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
päälle:
4-5 omenaa
2 tlk MAITORAHKAA
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
3-4 tl vaniljasokeria
2 munaa
Ohjeet
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne muiden ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Voit käyttää myös irtoreunavuokaa.
Kuori ja halkaise omenat.
Poista siemenkodat ja ja paloittele omenanpuolikkaat sokeripalan
kokoisiksi.
Lisää rahkan joukkoon kerma,sokerit,munat ja paloitellut omenat.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada rahkaseos pohjataikinan päälle vuokaan.
Paista 175 asteen uuninlämmössä n. 1 tunti,tai kunnes täyte on täysin
hyytynyt.

Comments are closed.