KANAVIILLOKKI PERINTEINEN resepti

| Ei kommentteja | | Kategoria : kanaviillokki, perinteinen

Ainekset
2-3 l vettä
2 tl suolaa
1 kokonainen kana (pakaste)
pala juuriselleriä
1 iso Sipuli
1 porkkana
10 kpl kokonaisia maustepippureita
10 kpl kokonaisia valkopippureita
3 kpl laakerinlehtiä
KASTIKE:
reilu 50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l keitinlientä (siivilöitynä)
1/2-1 rkl curry jauhetta
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1/2 sitruunan mehu (iso sitruuna)
2 dl kuohukermaa
hyppysellinen sokeria
Ohjeet
Perinteinen kotien, lounaspaikkojen ja koulujen, nykyisin lähes
kadonnut herkku. Tätä ei edes kannata yrittää valmistaa broilerista,
mistään suikaleista puhumattakaan ! Hieno maku perustuu pitkään
keittämiseen, mitä broileri ei kestä. Kipaise siis lähikauppasi
pakastealtaalla ja osta sieltä oikea kana !
Sulata kana pakkauksen ohjeen mukaan. Laita tilavaan kattilaan vesi ja
suola sekä kokonainen kana, kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää
pippurit, laakerinlehdet ja pestyt lohkotut juurekset sekä halkaistu
sipuli. Älä turhaan näitä kuori, koska kuorista tulee myös makua. Anna
kiehua hissukseen reilu 2 tuntia. Nosta kana liemestä ja anna hetki
jäähtyä, irroita liha luista ja paloittele reiluiksi paloiksi. Laita
luut vielä hetksksi keitinliemeen kiehumaan ja antamaan makua.
KASTIKE:
Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi, lisää vehnäjauhot ja curry,
anna kiehahtaa sekoitellen. Lisää siivilöityä keitinlientä vähitellen
ja anna kiehua sekoitellen kunnes saat sopivan paksuisen seoksen.
Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Lisää pilkotut
kananlihat joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista
maku ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria. Koristele persiljasilpulla.
Tarjoa lisäksi riisiä ja mustaherukkahyytelöä.
Tähteeksi jäänyt keitinliemi kannattaa pakastaa, vaikkapa kanakeiton
pohjaksi !

Hakusanat:

Comments are closed.