Pitkopulla resepti

| Ei kommentteja | | Kategoria : pitkopulla

Ainekset
5 dl kevytmaitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g tuoretta hiivaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
kananmunaa voitelemiseen
Täyte toiseen pitkoon:
200 g tuorejuustoa
appelsiinimarmeladia
kanelia
margariinia
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri,
suola ja kardemumma.
LIsää sitten jauhoja vähän kerrallaan ja kun taikina alkaa tuntua
melkein valmiilta, lisää sulatettu margariini. Vaivaa taikinaa kunnes
se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista (jos käytät talouskonetta niin
jätä huomautus käsistä pois) ja lisää jauhoja tarpeen mukaan.
Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi ja kaada se leivinpöydälle
ja vaivaa ilmakuplat taikinasta. Jaa taikina kahteen osaan ja
pyörittele pitkiä pötkylöitä 4 kpl. Palmikoi pitko ja laita liinan alle
nousemaan.
Toisesta puolesta taikinaa voit kaaviloida levyn ja levittää sille
ohjeessa mainittua täytettä. Ensin tuorejuustoa levylle ja sitten
marmeladia, jonka päälle ripottelet kanelia. Kääri levy rullalle ja
laita liinan alle nousemaan.
Kun pitkot ovat nousseet voitele ne vatkatulla kananmunalla ja leikkaa
saksilla koristeita pitkon pintaan. Sirottele päälle mantelilastuja ja
raesokeria.
Paista pitkot kauniin ruskeiksi 225 asteessa noin puoli tuntia

Hakusanat:

Comments are closed.