Kaikki reseptit kategoriassa valmistus

Senchan valmistus (japanilainen vihreä tee) resepti

| ei kommentteja | Kategoria : japanilainen, senchan, valmistus, vihreä

Ainekset 2 rkl hyvälaatuista vihreän teen lehtiä 2 dl vettä Ohjeet 1. Keitä vesi kiehuvaksi pannussa/kattilassa Huom. jos kaadat kiehuvaa vettä suoraan teen päälle niin teestä tulee katkeraa, eli se pitää jäähdyttää. 2. Kaada vesi puhtaaseen teepannuun (kyusuun), tällä operaatiolla veden lämpötila laskee kiehuvasta 80 – 90 celsiukseen. 3. Kaada...

Lue resepti

Viilin valmistus resepti

| ei kommentteja | Kategoria : valmistus, viilin

Ainekset 1 l maitoa n.½ tlk viiliä Ohjeet Mikä tahansa maito käy. Lämmitä maito huoneen lämpöiseksi. Sekoita siihen viili, myös kuorikerrosta. Jaa kuuteen pieneen purkkiin, tai kulhoon. Peitä ne, vaikka kelmulla. Seisota niitä huoneen lämmössä 12-24 tuntia, kunnes seos on sopivan jähmeää ja siirrä viileään. Hakusanat:karkea luomu polenta ruokaohje

Lue resepti

Tuore maissi, valmistus resepti

| ei kommentteja | Kategoria : maissi, tuore, valmistus

Ainekset Ohjeet Esikäsittely: Poista suojalehdet ja kanta. Huuhtele maissi. Kattilassa: Keitä maissia kevyesti suolatussa vedessä viisi minuuttia. Jos maissi on aika iso, kypsymisaika on pidempi, esim. 10-20 min. Mikroaaltouunissa: Kypsennä maissi täydellä teholla 2-3 minuuttia, jäisenä 5-6 minuuttia. Käännä kerran kypsentämisen aikana. Grillissä: Kypsennä miedolla lämmöllä sellaisenaan tai folioon käärittynä...

Lue resepti

Polentan valmistus resepti

| ei kommentteja | Kategoria : polentan, valmistus

Ainekset 200 g polenta maissia (karkea Bramada) 6-7 dl vettä 6 dl maitoa 2 rkl voita 1 tl suolaa 50 g parmesan juustoa Ohjeet Vesi, maito ja suola kiehautetaan, maissi sekoitetaan vesi-maito seokseen jatkuvasti sekoittaen. Lämpö lasketaan ja annetaan hautua rauhassa 40-50min. Sekoitetaan silloin tällöin ja lopuksi lisätään voi ja...

Lue resepti

Riisin valmistus japanilaisittain resepti

| ei kommentteja | Kategoria : japanilaisittain, riisin, valmistus

Ainekset 4 dl riisiä 4.4 dl vettä 1 tl suolaa Ohjeet Japanilaiset ottavat riisin valmistamisen tosissaan, sillä sen ympärille monet ateriat rakennetaan. Aitoa, japanilaista riisiä ei länsimaista yleisesti ottaen saa mistään. Japanissä nimittäin on varsin rajallisesti viljelymaata ja suurin osa tuotetusta riisistä syödään Japanissa. Japanilaisista riisilajikkeista kasvatettua riisiä saa hyvin...

Lue resepti

Kookosmaito valmistus resepti

| ei kommentteja | Kategoria : kookosmaito, valmistus

Ainekset kookospähkinä Ohjeet Varmistä että kookospähkinä hölskyy. Puhkaise kaksi pähkinän kolmesta silmästä ja kaada kirkas neste astiaan. Nesteen voi juoda, mutta ruoanvalmistukseen se ei käy. Laita pähkinä 250 asteiseen uuniin 15 minuutiksi ja riko se esim vasaralla. Kuoren sisäpinnalta irtoaa valkuaista. Lohko valkuainen 3-4 cm palasiksi, laita tehosekoittimeen ja lisää...

Lue resepti

pastataikinan valmistus resepti

| ei kommentteja | Kategoria : pastataikinan, valmistus

Ainekset 4.5 dl durumvehnäjauhoja 4 dl tavallisia vehnäjauhoja 6 kpl kananmunia Ohjeet Sähkövatkaimella taikinakoukuilla: Sekota jauhot toisiinsa kulhossa. Lisää kananmunat. Vaivaa n. 5 min. tai kunnes taikina on kiinteää ja helposti irtoavaa. Jos jää löysäksi/kiinteäksi lisää jauhoja/vettä. Taikinan tulisi olla helposti sormista irtoavaa. Saman voi tehdä myös käsin vaivaamalla, mutta...

Lue resepti

Soijamaidon valmistus resepti

| ei kommentteja | Kategoria : soijamaidon, valmistus

Ainekset 6 dl soijapapuja 1 l vettä Ohjeet Huuhdo ja liota papuja yli yön, laita tehosekoittimeen kahvikupillinen liotettuja papuja ja 2,5 kupillista vettä. Jauha n.1min. kunnes pavut ja vesi ovat muuttuneet hienoksi soseeksi. Aseta papusosetta sisältävä kattila liedelle ja säädä lämpö kohtalaiseksi. Huom! Älä jätä papuja kiehumaan vaan vahdi! Anna...

Lue resepti