Savolainen ryynirieska resepti

| Ei kommentteja | | Kategoria : ryynirieska, savolainen

Ainekset
1 litra piimää
4 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa tai kermaviiliä
50 g voita sulatettuna tai
½ dl öljyä
1½ tl suolaa
Ohjeet
Huom! Jos käytät kokonaisia oharasurimoita, varmista että ne ovat
esikypsennettyjä!
Kaada piimä kulhoon, lisää suurimot ja anna turvota yön yli.
Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.
Aseta uunipannulle leivinpaperi ja kaada seos pannuun.
Nosta pannu 225-asteiseen uuniin ja kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes
rieska on saanut kauniin värin.
Tarjoa lämpimänä margariinin, voin tai munavoin kanssa.

Hakusanat:

Comments are closed.